fbpx
Τηλεματική – Λογισμικό Κεντήματος

GPS Tracker χωρίς συνδρομή ή vSafe;

vsafe-gps-car-security

Η πρώτη ερώτηση πολλών πελατών μας που χρησιμοποιούν το vSafe για το προσωπικό τους αυτοκίνητο ή μηχανή ήταν “Έχει και συνδρομή; Δε γίνεται χωρίς συνδρομή;” Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα ξεκαθαρίσουμε τι καλύπτει μία συνδρομή και εάν υπάρχει πραγματικά GPS tracker χωρίς συνδρομή.

Τι χρειάζεται ένα GPS tracker για να λειτουργήσει;

Η λειτουργία μιας συσκευής GPS αποτελείται από δύο τμήματα. Το ένα είναι η μονάδα με την κεραία  που συνδέεται με δορυφόρους, και το δεύτερο η μονάδα GPRS η οποία είναι εφοδιασμένη με μία κάρτα sim. Η συσκευή καθορίζει την ακριβή θέση του οχήματος μέσω δορυφόρων και κατόπιν μπορεί να στείλει αυτήν την πληροφορία καθώς και πολλές άλλες σε εμάς. Για περισότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία ενός GPS Tracker δείτε εδώ.

Άρα, το GPS Tracker που έχουμε εγκαταστήσει στο όχημά μας, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να μας στείλει τις πληροφορίες που έχει συλλέξει (πχ στίγμα στον χάρτη). Αυτό για να γίνει απομακρυσμένα, γίνεται μέσω της κάρτας sim και του δικτύου GPRS. Όπως ακριβώς ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να στείλει ένα sms, ή μια φωτογραφία μέσω viber σε ένα άλλο.

Είναι ένα GPS Tracker χωρίς συνδρομή…… πραγματικά χωρίς συνδρομή;

Εάν λοιπόν αγοράσουμε ένα GPS tracker χωρίς συνδρομή και τοποθετήσουμε μία κάρτα μέσα, οι πληροφορίες που θα παίρνουμε είναι οι εξής: Θα στέλνουμε ένα sms και η συσκευή θα μας απαντάει με ένα άλλο sms που θα περιλαμβάνει μόνο τη θέση του οχήματός μας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Για να δούμε τη θέση σε 5 λεπτά πρέπει να ξαναστείλουμε sms, σε 30 λεπτά να ξαναστείλουμε και ούτω καθεξής. Επίσης μπορούμε να το ρυθμίσουμε να μας στείλει sms σε περίπτωση απόπειρας κλοπής (εάν πάρει μπρος ο κινητήρας). Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να στέλνουμε 1 sms για ενεργοποίηση των ειδοποιήσεων πχ κάθε βράδυ, και 1 για απενεργοποιήση πχ κάθε πρωί (60 sms το μήνα δηλαδή μόνο για τις ειδοποιήσεις αν θέλουμε να το κλειδώνουμε κάθε βράδυ!!)

Και εδώ τελειώνει η λειτουργικότητα που μας προσφέρει μια τέτοιου είδους συσκευή. Για αυτή τη λειτουργικότητα θα πρέπει να ανανεώνουμε την κάρτα κινητής, τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο κάθε 2 μήνες με 12€, δηλαδή 72€ το χρόνο. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και το επιπλέον κόστος των sms εάν τα χρήματα που φορτώνουμε δεν αρκούν για τα sms που στέλνουμε.

Σε περίπτωση που το χρησιμοποιούμε αρκετά, το κόστος μπορεί να ξεφύγει κατά πολύ. Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την ποιότητα αρκετών τέτοιων συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά, η οποία είναι αμφιλεγόμενη, και ίσως την στιγμή που θα το χρειαστούμε να μην δουλεύει σωστά.

Και το vSafe τι διαφορετικό έχει;

Ας δούμε εν αντιθέσει τι λειτουργικότητα προσφέρει και με τι κόστος λειτουργεί το vSafe σε σύγκριση με ένα “GPS Tracker χωρίς συνδρομή”. Το vSafe είναι μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα στην οποία μπορούμε να βλέπουμε το όχημά μας live 24 ώρες το 24ωρο από τον υπολογιστή το tablet ή το κινητό μας. Δεν χρειάζεται να στέλνουμε sms, απλά μπαίνουμε στην υπηρεσία και το όχημά μας φαίνεται επάνω στον χάρτη με διάστημα ανανέωσης ελάχιστα δευτερόλεπτα, δηλαδή το βλέπουμε να κινείται σε πραγματικό χρόνο και μάλιστα μας δείχνει και την τρέχουσα ταχύτητα. Στα πακέτα ιδιωτικών οχημάτων μπορούμε ακόμη και να δούμε το ιστορικό μετακινήσεων έως και 6 μήνες πριν, στα επαγγελματικά ακόμη περισσότερο!!

Χάρτης παρακολούθησης μεμονωμένου οχήματος

Το vSafe μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε το όχημά μας από τυχόν απόπειρα κλοπής. Μπορούμε εύκολα να το ρυθμίσουμε να μας στέλνει δωρεάν ειδοποιήσεις στο email μας, στο viber αλλά και sms (τα sms έχουν ένα μικρό επιπλέον κόστος). Το vSafe μας καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μας ειδοποιεί όταν ενεργοποιούμε το λεγόμενο “Park mode” (δηλαδή λειτουργία συναγερμού παρκαρισμένου οχήματος):

  • Εάν το όχημά μας πάρει μπρος μας έρχεται ειδοποίηση
  • Εάν κάποιος ρυμουλκήσει το όχημα χωρίς να το βάλει μπρος το vSafe ανιχνεύει την κίνηση με το accelerometer της συσκευής και μας στέλνει ειδοποίηση
  • Εάν το όχημα βγει από την ακτίνα ασφαλείας (πχ περίμετρος 100 μέτρα γύρω απ’ το σπίτι μας) μας στέλνει ειδοποίηση
  • Μπορούμε ακόμη και να απενεργοποιήσουμε τον κινητήρα απομακρυσμένα εάν το όχημά μας κλαπεί (θα πρέπει να γίνει ειδική σύνδεση κατά της εγκατάσταση του συστήματος). Δηλαδή να αφήσουμε τον κλέφτη με ένα όχημα που δεν θα παίρνει μπρος!
  • Είμαστε σίγουροι ότι η συσκευή μας είναι λειτουργική καθώς το vSafe επικοινωνεί με το όχημά μας σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε εάν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα να το αντιληφθούμε το συντομότερο δυνατό
  • Έχει προστασία anti-jamming, δηλαδή θα λάβουμε ειδοποίηση ακόμη και αν ο κλέφτης έχει ειδική συσκευή jamming που κόβει την επικοινωνία της συσκευής με εμάς

Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι η ποιότητα και η αξιοπιστία. Το vSafe για την λειτουργία του υποστηρίζεται από κορυφαίες συσκευές Ευρωπαϊκής κατασκευής. Με το vSafe αντιλαμβανόμαστε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα της συσκευής GPS Tracker πολύ γρήγορα. Έτσι διασφαλίζουμε ότι η συσκευή μας θα είναι πλήρως λειτουργική όταν θα την χρειαστούμε.

Με το vSafe παραλαμβάνουμε μία συσκευή ρυθμισμένη από ειδικούς χωρίς να παιδευόμαστε να βρούμε πώς να κάνουμε ρυθμίσεις μόνοι μας, και περιλαμβάνει και την κάρτα κινητής παγκοσμίου λήψης.

Με το vSafe γνωρίζουμε ακριβώς πόσα θα πληρώνουμε κάθε χρόνο, εν αντιθέσει με τα sms. Με το vSafe έχουμε την Wavenet, μία αμιγώς Ελληνική κατασκευάστρια εταιρεία να μας υποστηρίξει όταν την χρειαστούμε. Έτσι μπορούμε να πιούμε τον καφέ μας πιο ήρεμοι..

Και πόσο κοστίζει δηλαδή το vSafe;

Για το vSafe πληρώνουμε μία ετήσια συνδρομή η οποία καλύπτει όλα όσα είδαμε σε απεριόριστη χρήση! Επίσης περιλαμβάνει και υποστήριξη σε οτιδήποτε χρειαστούμε. Το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι σε παρόμοια επίπεδα με το κόστος μίας απλής συσκευής με sms, όντας όμως ένα πολύ διαφορετικό, πολύ πιο ολοκληρωμένο σύστημα. Για να μάθετε το ακριβές κόστος και να μας πείτε εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, θα πρέπει να μας καλέσετε στο 2312 315068, ή να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας: