fbpx
Τηλεματική – Λογισμικό Κεντήματος

Τι είναι το GPS Tracker και πως λειτουργεί

how gps tracker works wavenet

Τι είναι το GPS Tracker

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συσκευές GPS εντοπισμού και παρακολούθησης, όμως πόσοι γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι το GPS tracker και ποιες είναι οι βασικές αρχές λειτουργίας του?

To GPS tracker λοιπόν, είναι μια συσκευή που μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε ή να επιτηρήσουμε ένα κινούμενο αντικείμενο, όπως το όχημά μας. Με τη βοήθεια του ανάλογου λογισμικού, όπως το Wavenet TeleDirector™ ή το Wavenet vSafe™, μπορούμε να βλέπουμε την κίνηση του 24 ώρες το 24ωρο live επάνω στον χάρτη. Το μέγεθος του είναι σχεδόν όσο ένας αναπτήρας και τοποθετείται σε κρυφά σημεία του οχήματος έτσι ώστε να μην είναι εμφανές.

Η λειτουργία μιας συσκευής GPS αποτελείται από δύο τμήματα. Το ένα είναι η μονάδα με την κεραία  που συνδέεται με δορυφόρους, και το δεύτερο η μονάδα GPRS η οποία είναι εφοδιασμένη με μία κάρτα SIM και στέλνει δεδομένα στον Server της Wavenet, ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του οχήματός μας, είτε αυτό είναι αυτοκίνητο, είτε φορτηγό, μηχανή, σκάφος κλπ.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούμε μπορούν να συγχρονιστούν με 3 δίκτυα δορυφόρων τα οποία είναι τα GPS / Glonass / Galileo . Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να συνδεθεί ποιο άμεσα η συσκευή ώστε να έχουμε ακρίβεια στην θέση μας. Για να έχουμε στίγμα θα πρέπει μια συσκευή να συνδεθεί σε 4 τουλάχιστον δορυφόρους.

Μπορώ να βλέπω live που είναι το αμάξι μου και με ποιον τρόπο;

Εκτός από το τι είναι το GPS tracker σαν συσκευή, είναι σημαντικό να δούμε και πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε. Μέσω της υπηρεσίας Wavenet TeleDirector™ ή Wavenet vSafe™, μπορείτε να βλέπετε το όχημά σας  24 ώρες το 24ωρο live επάνω στον χάρτη, από το κινητό σας, τον υπολογιστή ή το tablet σας. Στην υπηρεσία έχετε πρόσβαση μέσω προσωπικού κρυφού κωδικού που σας παρέχεται από τη Wavenet. Η σελίδα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη φιλικότητα προς το χρήστη, είτε αυτός είναι επαγγελματίας είτε ιδιώτης, ώστε να μπορεί πολύ εύκολα να αξιοποιήσει τις προηγμένες δυνατότητες της.

Πως μπορώ να προστατεύσω το αυτοκίνητο μου με ένα GPS Tracker;

Η Wavenet με την υπηρεσία Wavenet TeleDirector™ ή Wavenet vSafe™ εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του GPS Tracker και προσφέρει πλήθος χρήσιμων πληροφοριών και στατιστικών, τα οποία μας κρατάνε ενήμερους και μας βοηθούν να διαχειριστούμε αλλά και να ασφαλίσουμε το όχημά μας. Μία πολύ χρήσιμη λειτουργία ασφάλειας είναι και η λειτουργία PARK. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία PARK, λαμβάνουμε ειδοποίηση μέσω sms, viber και email, σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να το κλέψει. Η λειτουργία PARK προσφέρει διπλή ασφάλεια, καθώς θα μας ενημερώσει, είτε όταν κάποιος προσπαθήσει να βάλει μπρος το όχημά μας, είτε όταν προσπαθήσει να το ρυμουλκήσει με σβηστή τη μηχανή, ενώ αυτό είναι σταθμευμένο. Η τελευταία δυνατότητα είναι εφικτή μέσω της χρήσης του ενσωματωμένου επιταχυνσιόμετρου που έχει η συσκευή μας.

Μία ακόμη πολύ χρήσιμη λειτουργία ασφάλειας είναι η απομακρυσμένη απενεργοποίηση του κινητήρα σε περίπτωση κλοπής. Μέσω της υπηρεσίας Wavenet TeleDirector™ ή Wavenet vSafe™, ο ιδιοκτήτης μπορεί εύκολα και γρήγορα να απενεργοποιήσει τον κινητήρα του οχήματος απομακρυσμένα σε περίπτωση κλοπής, και να ανακτήσει το όχημά του, εφόσον γνωρίζει ακριβώς που βρίσκεται μέσω του στίγματος  του GPS tracker. Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι εφικτή με την τοποθέτηση  εξειδικευμένης μονάδας απενεργοποίησης κινητήρα κατά την εγκατάσταση του συστήματος στο όχημά σας. Αποτελεί μία προαιρετική εφαρμογή, η οποία πρέπει να ζητηθεί κατά την αρχική εγκατάσταση.

Οι δυνατότητες που μας δίνει ένα GPS tracker σε συνδυασμό με ένα αποτελεσματικό λογισμικό διαχείρισης είναι τεράστιες. Παλαιότερα η χρήση ανάλογων συστημάτων γινόταν κατά κύριο λόγο από μεγάλες επιχειρήσεις, κυρίως λόγω κόστους. Στη σημερινή εποχή το κόστος αυτό έχει πέσει αρκετά, κάνοντάς το προσιτό και στους μικρούς επαγγελματίες αλλά και στους ιδιώτες.

Εσείς έχετε σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης στα οχήματά σας; Εάν όχι, ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπος της Wavenet μπορεί να σας προτείνει την κατάλληλη λύση για τις ανάγκες σας. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.